Daniel Teashala

La fel ca piesele inimitabile pe care le creează, povestea lui Daniel este la fel de unică.
Originar dintr-un amalgam de culturi diverse, Daniel Zehava s-a născut în Etiopia și s-a mutat în Israel când avea 9 ani.

Alegerera unei cariere în diplomație i-a oferit lui Daniel șansa de a explora mai multe țări înainte de a se stabili în București unde a deschis Zehava Boutique. Un tată mândru pentru frumoasa Sharon, Daniel descoperă în fiecare zi noi moduri de a iubi viața și de a se bucura de ea.

Ce înseamnă numele ”Zehava”?

Zehava își are originile în vechea ebraică unde ”zehav” însemna ”aur”. ”Zehava” este și un nume de alint folosit de părinți atunci când vorbesc cu copiii lor – ”comoara mea, aurul meu”.

Cum a început Zehava?

Daniel era un diplomat în Austria când a participat la un curs de bijutier dintr-un impuls. Atunci destinul și-a jucat cartea: în acea clipă Daniel a știut cum trebuia să arate restul vieții sale.

În anii ce au urmat el a investit tot timpul și energia sa în educația legată de design-ul și creația de bijuterii și de cel mai bun mod de a-și dezvolta stilul personal.

Planetele se pare că s-au aliniat când el s-a mutat în România, țara de origine a soției sale, și cei doi au deschis primul magazin în București. În timp ce Daniel reprezintă partea creativă a afacerii, soția sa se implică în procesele de contabilitate și are rol de consultant și partener – de neprețuit în funcționarea ireproșabilă atât a buticului, cât și a atelierului.

Care este procesul creativ din spatele bijuteriilor Zehava?

Zehava are grijă de o listă foarte specială de nevoi. Oricine poartă o bijuterie de designer vrea să se simtă specială, frumoasă și unică. Daniel a conceput ideea astfel: ”Trebuie să creez bijuterii de cea mai bună calitate, dar care rămân perfect unice. Știu că asta s-ar putea să nu funcționeze pentru toată lumea și asta este OK. Lucrez cel mai bine cu cei care rezonează la creațiile mele.”

De ce este artizanatul atât de important?

Fiecare femeie merită o bijuterie unică și excepțională, creată doar pentru ea – bazată pe personalitatea, stilul și frumusețea ei.
Bijuteriile create de Daniel sunt menite a fi purtate în fiecare zi, nu doar la ocazii speciale. Fiecare piesă te face să te simți plină de energie, frumoasă și specială – ca și cum ai păzi un secret uimitor.

De asemenea, verighetele Zehava reflectă mereu ceva din povestea și personalitățile fericitului cuplu – totul pentru cele mai importante bijuterii pe care le veți purta vreodată.

Zehava și tradițiile

Trăind peste tot în lume, Daniel a devenit foarte atent la motivele tradiționale fantastice care pot fi găsite în fiecare cultură. Bazându-se pe această dragoste, Daniel a creat o colecție de verighete inspirate din motivele tradiționale românești din întreaga țară.

Tradițiile păstrează vie identitatea unui popor și fiecare cultură are propriile desene și motive care sunt gravate, brodate și pictate cu migală. Motivele tradiționale gravate pe verighetele Zehava sunt un omagiu adus valorilor românești transmise din generație în generație.

Procesul a fost lung și laborios, dar rezultatul a meritat din plin, colecția devenind unul dintre cele mai de succes proiecte create de Zehava, atrâgând atât români, cât și expați.

Provocări?

Scopul lui Daniel este de a avea clienți fericiți. Distras de emoțiile acestora atunci când văd pentru prima oară bijuteriile, au existat cazuri în care el a uitat să le ceară și ultima plată. O dată un cuplu a revenit după nuntă pentru a finaliza aspectul financiar al tranzacției. Daniel nu știa de ce aceștia îl așteptau în fața magazinului dar a fost foarte mulțumit că a putut să îi ajute.

De ce este Zehava special?

În primul rând, bijuteriile noastre arată și se simt diferit atunci când le porți pentru că se bazează pe emoții și nu pe un trend efemer.
Look-ul ușor ”nefinisat” al unor piese se bazează pe bijuteriile din țara nativă a lui Daniel – Etiopia. Combinați această perspectivă inedită cu pietre prețioase și un design unic, iar rezultatul este o bijuterie care vibrează aproape audibil.

În al doilea rând, Zehava este o experiență, nu o ședință de shopping tipică. Când cineva intră în magazin ei sunt tratați ca un prieten venit în vizită chiar dacă nu cumpără nimic. Ai tot timpul din lume pentru a proba fiecare piesă, pentru a pune întrebări și pentru a descoperi acea bijuterie specială care se potrivește modului tău de a fi.

În al treilea rând, o achiziție de la Zehava include garanție pe viață și servicii gratis de mentenanță – acestea transformă tranzacția într-o relație pe termen lung din moment ce știi că bijuterile tale vor fi mereu pe mâini bune.

Pentru Daniel cea mai mare satisfacție vine atunci când clienții au încredere că îi va face fericiți. Daniel le mulțumește pentru această încredere livrând mereu mai mult decât se așteaptă clientul.

Și în final, drept încheiere, Daniel o spune, probabil, cel mai bine: ”Eu nu mă iau după trend-uri, mă iau după clienții mei”.

Daniel-Teashala
Zehava_Verighete_MotiveTraditionale_AurAlb_1
Zehava_InelLogodna_AurAlb18K_DiamanteAlbe_1